werk van voor 2012

uit 2005 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

onvermoede krachten

onvermoede krachten

2011

Een drietal polen, waartussen krachtlijnen in de vorm van golven te zien zijn. De drie bundels samen dragen een bol.  Het geheel staat onder een stolp. De krachtenbundels zijn van papier. Foto Wim van den Camp.

dans

dans

2011

Twee gespiegelde objecten zijn draaibaar opgesteld.  foto Wim van den Camp.    

van viervlak naar ster

van viervlak naar ster

2008

Dit object won in 2003 een prijs. Afmeting  kunnen ook monumentaal.  Prijs en formaat dan in overleg. (versie van sept 08 ) (foto Judith Spook)

kop op

kop op

2010

Een beeld van arduin.   Foto Judith Spook.

max. 8vlak in 6vlak

max. 8vlak in 6vlak

2008

De twee delen zijn op de foto naast elkaar te zien. Het regelmatig 8vlak past precies binnen de kubus. Bij de kubus ontbreken twee hoeken om het achtvlak te laten zien.(foto Judith Spook). Geleverd in een transparante plastic kubus van 7x7x7 cm.

bol in 2 delen (kegeldoorsnee)

bol in 2 delen (kegeldoorsnee)

2010

Een bol wordt door kegeloppervlakken in twee congruente delen verdeeld, die samen de hele binnenruimte vullen. (foto Judith Spook)

groei

groei

2009

Beeld van arduin, sokkel van dolomiet.  Foto Judith Spook.

kubus 'in-uit'

kubus 'in-uit'

2006

Bij een kubus is één hoekpunt ver naar binnen gedrukt en dan weer een stukje naar buiten geduwd. Desgewenst kan het formaat in overleg worden bepaald. Ook plaatsing onder een stolpje is tegen meerprijs mogelijk.  (foto Judith Spook)

het muzikale oor

het muzikale oor

2009

Bianco del Mare. In een figuur die aan een oor doet denken komen een F-sleutel, een G-sleutel en een vioolkrul voor. Foto Judith Spook.

bol in 2 delen (Cavalièri)

bol in 2 delen (Cavalièri)

2008

De bol bestaat uit twee congruente delen, van papier, hout, ijzerdraad. De vorm is geïnspireerd op de witte lijn die over een tennisbal loopt.  Het geheel in een vitrinekast, 30x30x30 cm. (foto Judith Spook) Ik wil dit werk uitvoeren in groot formaat. Formaat en prijs in overleg.

kubus gerekt

kubus gerekt

2006

bij een kubus zijn twee tegenover elkaar liggende hoekpunten ver uitgerekt. De andere hoekpunten houden hun oorspronkelijke plaats. (foto Judith Spook) Deze figuur vormt het uitgangspunt voor "verdraaid gerekt", waarin zes figuren van verschillend formaat, met gelijk kleurenschema naast elkaar voorkomen. Het hier getoonde werk is in overleg (over formaat en prijs) als groot kunstwerk te koop.

viervlak in kubus

viervlak in kubus

2011

In een kubus is een viervlak uitgespaard. Om dat binnendeel "eruit" te kunnen halen is het samen met één hoek als apart lichaam toegevoegd.   De getoonde afbeelding betreft een werkmodel. De prijs is zonder stolpje. Met stolp kost het 30 euro. Andere afmetingen op aanvraag. (foto Wim van den Camp)  

oog van de naald 2

oog van de naald 2

2010

"oog van de naald 2" bestaat uit een lasdraad die dubbelgevouwen is en in een halve houten bol is gestoken. Foto Judith Spook.

twee 12vlakken in 2 kleuren

twee 12vlakken in 2 kleuren

2009

Twee 12vlakken, gemaakt van tweekleurig papier. Op de foto staat een stel in zwart/goud. Die is verkocht. Een ander stel in helder rood/donker rood (niet afgebeeld)  Formaat is per twaalfvlak. (foto Judith Spook) De genoemde prijs is inclusief  twee kleine stolpn met zwarte voet.

circusact

circusact

2010

"circusact" is een beeld, gehakt uit Red Alhambra, een steensoort die op Travertijn lijkt. In de steen komen veel holtes voor. Dat geeft het beeld een grillig aanzien.  Foto Judith Spook

blauwtong

blauwtong

2009

Beeld van arduin met een mooie kwartsader erin. De sokkel is van graniet. (foto Judith Spook)

I am the Greatest

I am the Greatest

2009

Het werk toont een achtvlak, het grootste dat past in de getoonde kubus. De papieren figuren tonen het geheel zowel opengevouwen als gesloten. Op de achtergrond is een deel van een verkleinde bouwplaat te zien van de kubus met het gat voor het achtvlak. Het kunstwerk heeft als bescherming een zwarte houten vitrinekast, 10 cm diep. (Foto Judith Spook) De kubus met het achtvlak ernaast geplaatst is ook te zien in "max. 8vlak in 6valk". Daarbij zie je ook duidelijk de inwendige struktuur van de kubus. Privébezit.  

bruut geweld

bruut geweld

2011

 Beeld en sokkel zijn van arduin. De sokkel is 33x16x2 cm. Foto Judith Spook

kat

kat

2007

beeld van belgisch hardsteen. Foto Wim van den Camp.

rog (Harrie)

rog (Harrie)

2007

Een pijlstaartrog gehakt in grijs geaderd marmer met een hardstenen sokkel. Foto Judith Spook.

heremiet

heremiet

2005

 In het bovenvlak van deze zuil heeft zich een heremietkreeft genesteld.  Het beeld is van arduin. In de winter, als het kan vriezen, mag de steen niet buiten. Foto Judith Spook.

3 maal verdraaid

3 maal verdraaid

2009

Drie zwarte houten baklijsten met elk vier identieke papieren reliefs. Plaatsing en schaduwwerking veranderen het beeld. De diepte is ruim 1 cm.  (foto Judith Spook) De reliefs zijn ook los te koop voor  €40  per stuk (incl. lijst).

canna

canna

2008

Spekstenen beeld. Foto Judith Spook.

eenzaam

eenzaam

2010

Het object wordt getoond in een zwarte driehoekige baklijst, die hiervoor speciaal is gemaakt. Foto Judith Spook.

ontspruitend

ontspruitend

2008

Beeld in arduin, gedeeltelijk gezoet. (foto Judith Spook)

stralende zon

stralende zon

2008

De borstel van een afwaskwast is ingeklemd tussen twee evenwijdige draden die in een half bolvormige sokkel staan. (foto Judith Spook)

dataknots

dataknots

2010

Houten wortelstronk, gevonden bij de graafwerkzaamheden voor het 'datariool' bij de RAI in Amsterdam zuid. Geplaatst op houten sokkel, met zand verzwaard, zwart geverfd. (foto Judith Spook)

begrijp je? no. 2

begrijp je? no. 2

2011

Twee sheets achter elkaar, één gedraaid, in een lijst van 24x24 cm. Foto Wim van den Camp.

eend

eend

2008

gesloten vorm: een eend die haar kop onder een vleugel steekt om het verendek te ordenen.  Doordat de eend op een spiegel staat, is dat goed te zien.   Foto Judith Spook.

vlinder

vlinder

2008

 Het afgebeelde model heeft ruiten met steeds zijden van 8 cm. Het werk is ook leverbaar in een vitrinekast tegen meerprijs. (foto Judith Spook). Op verzoek heb ik een vlinder gemaakt met ruiten van 14x14 cm. Dat is voor een uitvoering in papier het maximale formaat dat ik wil maken. Levering kan niet binnen een week; details in overleg.

platonische lichamen

platonische lichamen

2009

Met behulp van eenvoudige papierstroken worden antiprisma's gemaakt, die worden samengevoegd tot platonische lichamen. Plaatsing is variabel. Kleuren en afmetingen in overleg. 2 weken levertijd. (foto Judith Spook) .

schijf

schijf

2008

twee symmetrische armen, ruw gehakt, dragen een schijf. Belgisch hardsteen. De schijf is gezoet. De armen maken een lichte draai.      Foto Judith Spook.

huisnummer

huisnummer

2006

huisnummer, ontworpen en gehakt, voor mijn nieuwe huis in Aalten. Belgisch hardsteen. (foto Judith Spook). 

4vlak

4vlak

2005

een klein beeld, van rondhout (vuren, onbehandeld), een Hamiltonpad op een viervlak. Het aanzicht varieert sterk met de richting waarin je het beeld bekijkt. (foto Judith Spook) Het objekt kan op bestelling gemaakt worden. Formaat en prijs in overleg.

knoop

knoop

2006

Knoop naar een tekening van Escher

verdraaid driehoekig

verdraaid driehoekig

2009

Een relief van vier gelijke papieren figuren met een bovenvlak, dat verdraaid is ten opzichte van de onderkant. Het relief heeft een diepte van 1,5 cm. Het geheel is geplaatst in een driehoekige zwarte open baklijst. (foto Judith Spook).

staande golf

staande golf

2008

Staand beeld, opgebouwd uit sinusoidevormen voor de grenzen van de vlakken. Het beeld wil rust uitstralen en tegelijk de spanning laten zien van verdraaide grensvlakken. De steensoort is Bianco del Mare, een marmerachtige steen.   Foto Judith Spook

kuddedieren

kuddedieren

2010

Twee vormen in arduin passen op alle manieren in elkaar. Als je er genoeg zou hebben, zouden ze het gehele heelal kunnen vullen..... samen vormen de twee beelden een sterk ritmisch geheel. De beelden zijn geplaatst op marmeren sokkels die ook in elkaar passen. (foto Judith Spook)

skelet

skelet

2009

Een vrij hangend twaalfvlak (met een omgeschreven bol van 8,5 cm diameter), begrensd door 12 antiprisma's. De binnenkant en de buitenkant verschillen van kleur. De zwarte houten baklijst (meegeleverd) is 10 cm diep. Het 12vlak is te vinden aan de binnenkant van de figuur. Het getoonde lichaam is het skelet om het 12vlak heen. Het geheel deed me sterk denken aan skeletten van kiezelwieren die ik in een oud biologieboek zag.(foto Judith Spook)