In dit projekt onderzoek ik de mogelijkheden om door veranderingen of opeenvolgingen van kubussen, intrigerende objekten te maken. Omdat sommige objekten zijn opgebouwd uit laagjes, worden die bij de groep 'gelaagde vormen' gepresenteerd

uit 2006 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

drie-eenheid

drie-eenheid

2013

Drie gerekte kubussen zijn samengevoegd tot één object. Geplaatst in stolp. Afmetingen inclusief stolp. Foto Judith Spook.

verdraaid gerekt

verdraaid gerekt

2013

Het geheel is opgesteld in een wit raamwerk met voor en achter glas. In de zijkanten zitten gleuven. Als er een luchtdtroming langs  het objekt gaat, b.v. door een verwarming,  dan draaien de verschillede figuren een beetje, een prachtig gezicht. Foto Judith Spook. Voor deze versie 3 heb ik de kleuren vertikaal gewisseld ten opzichte van de vorige twee versies. Het effect is een iets kleurrijkere uitstraling.

zeshoekig relief van kubussen

zeshoekig relief van kubussen

2013

Zeven gelijkvormige kubusdelen worden in een zeshoekige vorm als relief getoond.  (photo Judith Spook)

van viervlak naar ster

van viervlak naar ster

2008

Dit object won in 2003 een prijs. Afmeting  kunnen ook monumentaal.  Prijs en formaat dan in overleg. (versie van sept 08 ) (foto Judith Spook)

max. 8vlak in 6vlak

max. 8vlak in 6vlak

2008

De twee delen zijn op de foto naast elkaar te zien. Het regelmatig 8vlak past precies binnen de kubus. Bij de kubus ontbreken twee hoeken om het achtvlak te laten zien.(foto Judith Spook). Geleverd in een transparante plastic kubus van 7x7x7 cm.

kubus 'in-uit'

kubus 'in-uit'

2006

Bij een kubus is één hoekpunt ver naar binnen gedrukt en dan weer een stukje naar buiten geduwd. Desgewenst kan het formaat in overleg worden bepaald. Ook plaatsing onder een stolpje is tegen meerprijs mogelijk.  (foto Judith Spook)

kubus gerekt

kubus gerekt

2006

bij een kubus zijn twee tegenover elkaar liggende hoekpunten ver uitgerekt. De andere hoekpunten houden hun oorspronkelijke plaats. (foto Judith Spook) Deze figuur vormt het uitgangspunt voor "verdraaid gerekt", waarin zes figuren van verschillend formaat, met gelijk kleurenschema naast elkaar voorkomen. Het hier getoonde werk is in overleg (over formaat en prijs) als groot kunstwerk te koop.

viervlak in kubus

viervlak in kubus

2011

In een kubus is een viervlak uitgespaard. Om dat binnendeel "eruit" te kunnen halen is het samen met één hoek als apart lichaam toegevoegd.   De getoonde afbeelding betreft een werkmodel. De prijs is zonder stolpje. Met stolp kost het 30 euro. Andere afmetingen op aanvraag. (foto Wim van den Camp)  

I am the Greatest

I am the Greatest

2009

Het werk toont een achtvlak, het grootste dat past in de getoonde kubus. De papieren figuren tonen het geheel zowel opengevouwen als gesloten. Op de achtergrond is een deel van een verkleinde bouwplaat te zien van de kubus met het gat voor het achtvlak. Het kunstwerk heeft als bescherming een zwarte houten vitrinekast, 10 cm diep. (Foto Judith Spook) De kubus met het achtvlak ernaast geplaatst is ook te zien in "max. 8vlak in 6valk". Daarbij zie je ook duidelijk de inwendige struktuur van de kubus. Privébezit.