(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

verdraaid gerekt

verdraaid gerekt

2013

Het geheel is opgesteld in een wit raamwerk met voor en achter glas. In de zijkanten zitten gleuven. Als er een luchtdtroming langs  het objekt gaat, b.v. door een verwarming,  dan draaien de verschillede figuren een beetje, een prachtig gezicht. Foto Judith Spook. Voor deze versie 3 heb ik de kleuren vertikaal gewisseld ten opzichte van de vorige twee versies. Het effect is een iets kleurrijkere uitstraling.

bol in 2 delen (kegeldoorsnee)

bol in 2 delen (kegeldoorsnee)

2010

Een bol wordt door kegeloppervlakken in twee congruente delen verdeeld, die samen de hele binnenruimte vullen. (foto Judith Spook)

circusact

circusact

2010

"circusact" is een beeld, gehakt uit Red Alhambra, een steensoort die op Travertijn lijkt. In de steen komen veel holtes voor. Dat geeft het beeld een grillig aanzien.  Foto Judith Spook

eenzaam

eenzaam

2010

Het object wordt getoond in een zwarte driehoekige baklijst, die hiervoor speciaal is gemaakt. Foto Judith Spook.

kop op

kop op

2010

Een beeld van arduin.   Foto Judith Spook.

oog van de naald 2

oog van de naald 2

2010

"oog van de naald 2" bestaat uit een lasdraad die dubbelgevouwen is en in een halve houten bol is gestoken. Foto Judith Spook.

I am the Greatest

I am the Greatest

2009

Het werk toont een achtvlak, het grootste dat past in de getoonde kubus. De papieren figuren tonen het geheel zowel opengevouwen als gesloten. Op de achtergrond is een deel van een verkleinde bouwplaat te zien van de kubus met het gat voor het achtvlak. Het kunstwerk heeft als bescherming een zwarte houten vitrinekast, 10 cm diep. (Foto Judith Spook) De kubus met het achtvlak ernaast geplaatst is ook te zien in "max. 8vlak in 6valk". Daarbij zie je ook duidelijk de inwendige struktuur van de kubus. Privébezit.  

blauwtong

blauwtong

2009

Beeld van arduin met een mooie kwartsader erin. De sokkel is van graniet. (foto Judith Spook)

groei

groei

2009

Beeld van arduin, sokkel van dolomiet.  Foto Judith Spook.

vlinder

vlinder

2008

 Het afgebeelde model heeft ruiten met steeds zijden van 8 cm. Het werk is ook leverbaar in een vitrinekast tegen meerprijs. (foto Judith Spook). Op verzoek heb ik een vlinder gemaakt met ruiten van 14x14 cm. Dat is voor een uitvoering in papier het maximale formaat dat ik wil maken. Levering kan niet binnen een week; details in overleg.

heremiet

heremiet

2005

 In het bovenvlak van deze zuil heeft zich een heremietkreeft genesteld.  Het beeld is van arduin. In de winter, als het kan vriezen, mag de steen niet buiten. Foto Judith Spook.

onvermoede krachten

onvermoede krachten

2011

Een drietal polen, waartussen krachtlijnen in de vorm van golven te zien zijn. De drie bundels samen dragen een bol.  Het geheel staat onder een stolp. De krachtenbundels zijn van papier. Foto Wim van den Camp.

dans

dans

2011

Twee gespiegelde objecten zijn draaibaar opgesteld.  foto Wim van den Camp.    

blauw vierkant

blauw vierkant

2014

"blauw vierkant"is een mosaiek van veel driehoekige papieren cellen, die een deel van een bolvormig oppervlak vormen, en waardoorheen een glimmend blauw vierkant is te zien. De randen van de cellen zijn ook blauw. Het geheel is bevestigd op een plaat zwart foam en in een lijst van 42x42 cm geplaatst. De diepte is 12 cm.

cactus

cactus

2014

"Cactus" geeft als object een impressie van het ruwe en willekeurig lijkende uiterlijk van veel cactussen. Het papierobject hangt op een pen in een blokje aan de muur of een pen, in een blokje dat op een kast ligt. Bij een luchtstroom beweegt het object. Foto Judith Spook De prijs is exclusief bezorgkosten. Verzenden is niet mogelijk. Ik breng het object bij U thuis. ( 20ct per te rijden km vanaf Aalten retour binnen 400 km afstand)

raat

raat

2014

Een netwerk van driehoekige cellen is min of meer half-bolvormig. Het werk staat onder een stolp van 20x20x35 cm. Foto Wim van den Camp.

steenspecht

steenspecht

2013

Een specht met een bijtel-snavel bewerkt een marmeren plaat. foto Wim vd Camp

dataknots

dataknots

2010

Houten wortelstronk, gevonden bij de graafwerkzaamheden voor het 'datariool' bij de RAI in Amsterdam zuid. Geplaatst op houten sokkel, met zand verzwaard, zwart geverfd. (foto Judith Spook)

kuddedieren

kuddedieren

2010

Twee vormen in arduin passen op alle manieren in elkaar. Als je er genoeg zou hebben, zouden ze het gehele heelal kunnen vullen..... samen vormen de twee beelden een sterk ritmisch geheel. De beelden zijn geplaatst op marmeren sokkels die ook in elkaar passen. (foto Judith Spook)

bol in 2 delen (Cavalièri)

bol in 2 delen (Cavalièri)

2008

De bol bestaat uit twee congruente delen, van papier, hout, ijzerdraad. De vorm is geïnspireerd op de witte lijn die over een tennisbal loopt.  Het geheel in een vitrinekast, 30x30x30 cm. (foto Judith Spook) Ik wil dit werk uitvoeren in groot formaat. Formaat en prijs in overleg.

knoop

knoop

2006

Knoop naar een tekening van Escher

4vlak

4vlak

2005

een klein beeld, van rondhout (vuren, onbehandeld), een Hamiltonpad op een viervlak. Het aanzicht varieert sterk met de richting waarin je het beeld bekijkt. (foto Judith Spook) Het objekt kan op bestelling gemaakt worden. Formaat en prijs in overleg.