Op dit moment, studerend aan de Nieuwe Academie Utrecht, gebruik ik diverse materialen: restjes hout, stukken ijzer, buisjes, ..... Ik heb het eerste jaar van die opleiding honderden dingen geprobeerd, soms met succes, vaak niet. Maar leerzaam was het wel. Momenteel maak ik vooral objecten die vrij "wild"zijn.Meestal kunnen ze bewegen. Ik maak ook af en toe filmpjes en animaties.Bij mijn laatste werkbespreking heb ik objecten en filmpjes laten zien waarbij papierstroken werden bewogen, soms mechanisch, maar ook handmatig.. Daar heb ik me erg mee geamuseerd.

Voor mijn volgende werkbespreking ben ik bezig met fiietskettingen en met loodband (voor onder in gordijnen).

Hieronder staat een en ander over wat ik vroeger deed. Daarvan zijn veel resultaten te zien op mijn site. Voor huidig werk, dat geen definitieve status heeft, is mijn blog een goede informatiebron.

 

Papier
Ik heb jarenlang vormen bedacht en gemaakt met papier. Daarbij vind ik vooral de kwetsbaarheid en het tere karakter van papieren objecten heel mooi. In het "kubusprojekt" maak ik objekten door bouwplaten van papier te bedenken en die in elkaar te zetten. Soms zijn het zelfstandige objekten, maar er zijn ook werken die bestaan uit een samenhangende serie van objekten
Bij mijn recentere papieren werk onderzocht ik ook vormen door laagjes papier af te wisselen met tussenlaagjes van hout of kunststof (het skelet).  De beide objecten “Bol in twee delen” zijn goede voorbeelden van deze werkwijze. Een extra probleem met werken in laagjes papier, is de gevoeligheid voor vocht en warmte. Het is een aparte uitdaging om kromtrekken te voorkomen.

Steen.
Ik werkte graag in middelharde steen. Daarbij is het mogelijk om alles handmatig te doen. De weerbarstigheid van het materiaal en de traagheid waarmee een vorm ontstaat, hebben iets fascinerends. Het spannendst om te maken zijn vormen waarbij ik van te voren precies heb vastgelegd in mijn hoofd, hoe die moet worden. "Heremiet" en 'Kuddedieren" zijn daarvan voorbeelden. Die laatste is pas bij poging 3 gelukt!

Andere materialen.
Ik gebruikte ook andere materialen als dat zo uitkwam. En uitstapjes naar de wereld in twee dimensies vond ik ook interessant, zie bijvoorbeeld "begrijp je?" en "4 faculteit".